Press "Enter" to skip to content

У Львові почався демонтаж Монумента слави

У Львові почали демонтовувати барельєфи на Монументі слави. Металеві конструкції передадуть в музей «Територія терору».

Початку робіт передували кількатижневі обстеження Монументу. Тепер фахівці мають на першому етапі вилучити барельєфи. За їх словами, це досить складна робота.

«Після обстежень ми виявили, що барельєфи не суцільні з металу. Всередині вони наповнені бетоном. Крім того, вони до цього бетону прикріплені спеціальними скобами. Тож спочатку доводиться шукати місця, де вони прикріплені, розрізати метал і від’єднувати їх. Бо просто так порізати не можна. Вони ж ще у музеї будуть. Крім того, складно працювати через вистоту», – розповів один із робітників.

Після проведення цих робіт розпочнеться етап з демонтажу самих плит, на яких були  барельєфи. Демонтують і дві великі скульптури Батьківщини-матері та червоноармійця з мечем, які розташовані в комплексі Монументу.

Скільки часу триватимуть усі роботи наразі не відомо. Також не відомо, що постане на місці демонтованого Монументу. Зокрема влада планує облаштувати там громадський простір, але як він виглядатиме мають вирішити на архітектурному конкурсі, який планують незабаром оголосити.

Нагадаємо, Монумент бойової слави Радянських збройних сил відкрили в 1970 році. Він був символом 50-річчя від днів створення Червоної армії.

Be First to Comment

Залишити відповідь