Press "Enter" to skip to content

Окружний адмінсуд Києва залишив Авакова виконувати повноваження

Окружний адміністративний суд Києва визнав необґрунтованою заяву щодо невідповідності Авакова вимогам до членів уряду і відмовив у задоволенні заяви про забезпечення позову. 

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову шляхом заборони Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову вчиняти будь-які дії спрямовані на реалізацію компетенції (повноважень), що передбачені чинним законодавством. Про це УНН повідомили у прес-службі суду, пише Політик.

“Суд ухвалив рішення – відмовити у задоволенні заяви про забезпечення позову, оскільки суд прийшов до висновку про її необґрунтованість та про відсутність підстав для задоволення, адже вимоги щодо забезпечення позову є передчасними”, – зазначили у прес-службі.

У суді зауважили, що без розгляду справи по суті з встановленням усіх фактичних обставин справи та дослідженням доказів, що мають значення для вирішення даної справи, позов в даному випадку забезпечити неможливо.

Водночас, в ухвалі про відмову у забезпеченні позову зазначено, що за жодних умов заходи забезпечення не можуть бути використані як санкція для відповідача або як спосіб примусити його діяти певним чином під загрозою заподіяння збитків шляхом вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадаємо, 11 березня Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо неподання до Верховної Ради України подання про звільнення очільника МВС.

Be First to Comment

Залишити відповідь