Press "Enter" to skip to content

В Україні стартують наймасштабніші авіанавчання

В цьому році в навчаннях Чисте небо 2018 візьмуть участь понад 40 літальних апаратів з дев’яти країн.

В Україні в понеділок, 8 жовтня, починаються багатонаціональні авіаційні навчання Чисте небо 2018 (Clear sky 2018).

У 12-денних навчаннях, крім українських військових льотчиків, беруть участь вісім країн-членів НАТО – Бельгія, Великобританія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, США, інформує Політик з посиланням на джерело.

Ці навчання спрямовані на підвищення регіональних можливостей щодо захисту суверенітету повітряного простору та зміцнення миру і безпеки шляхом вдосконалення співпраці, взаємодії та сумісності між партнерами по Альянсу та іншими союзниками в регіоні.

Чисте небо-2018 стануть наймасштабнішими за роки незалежності України. У них візьмуть участь понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів, сотні військовослужбовців.

Головною базою для тренувань бойових літаків стане аеродром у Старокостянтинові Хмельницької області. Відпрацювання тактичних завдань без застосування бойового озброєння проходитиме в районі певних аеродромів, переважно в західній частині України, а також над територією Польщі та Румунії.

З української сторони будуть задіяні близько 20 літаків різних типів, вертольоти і безпілотники, стаціонарні і мобільні радіолокаційні підрозділи і мобільні вогневі групи підрозділів ППО.

США будуть представлені як льотними екіпажами, так і наземними силами та засобами, загалом в Україну прибуде понад 10 одиниць авіаційної техніки (літаки F-15C/D, С-130, КС-135, БПЛА МQ-9) і кілька фахівців з числа наземного інженерно-технічного складу, пошуково-рятувальної команди, підрозділів охорони, аеромедичної евакуації, кіберзахисту.

Разом з українськими та американськими пілотами завдання в небі виконуватимуть їхні польські та румунські колеги на літаках F-16C.

Під час навчань планується відпрацювати дії з авіаційного прикриття і підтримки, реалізувати спільні завдання з десантування вантажів та особового складу, забезпечення їх прикриття як удень, так і вночі, супроводу операцій з пошуку та рятування особового складу, а також виконання завдань з аеромедичної евакуації.

Be First to Comment

Залишити відповідь