Press "Enter" to skip to content

Рада продовжила закон щодо особливого статусу Донбасу

Дія закону про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО продовжується до 31 грудня 2019 року.
Верховна Рада на засіданні в четвер, 4 жовтня, 245 голосами продовжила на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Дія закону про особливий статус Донбасу мала закінчитися 10 жовтня 2018 року, інформує Політик з посиланням на джерело.

У статті 1 закону Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей слова “на строк, який закінчується через один рік з дня набрання чинності закону Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей” замінити словами “з дня набрання чинності з урахуванням положень закону Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей на термін до 31 грудня 2019 року включно”, – наголошується в тексті закону.

Спікер Андрій Парубій заявив, що це рішення дозволить мобілізувати західних партнерів для того, щоб продовжити санкцій проти Росії.

Законопроект напередодні вніс на розгляд парламенту і визначив як невідкладний президент Петро Порошенко. У записці він наголосив, що документ спрямований на “створення умов для проведення миротворчої місії ООН на Донбасі” і “якщо буде потреба, для посилення режиму санкцій” проти РФ.

Нагадаємо, 6 жовтня минулого року Рада прийняла закон Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей. А 7 жовтня Порошенко його підписав. 10 жовтня закон набув чинності.

Be First to Comment

Залишити відповідь