Press "Enter" to skip to content

Кучма назвав помилки України за роки незалежності

Серед головних помилок, на думку колишнього президента країни, – відмова від ядерної зброї і втрата історичного шансу Помаранчевої революції.

Колишній президент України Леонід Кучма назвав три найбільших помилки, допущені українською державою за роки незалежності. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, опублікованому в четвер, 23 серпня, пише Політик.

За його словами, головні помилки – відмова України від ядерної зброї, втрата історичного шансу Помаранчевої революції і узурпація влади Віктором Януковичем.

“Те, як ми відмовилися від ядерної зброї і підписали Будапештський меморандум без справжніх гарантій безпеки від всіх великих держав. Ми (і я, і попередня влада, яка і розробляла цей документ) виявилися не готові до того, що в світовій політиці такого рівня обіцянки можуть бути порожніми, що можливі таке лицемірство і цинізм”, – сказав Кучма.

Він визнав те, що енергетика нації після Майдану 2004 року була безрезультатно витрачена.

“Те, як владою було втрачено енергетику нації після Помаранчевої революції, як бездарно проводилася кадрова і економічна політика в 2005-2006 роках. Це призвело не тільки до ганебного падіння темпів зростання, але і до відчаю і апатії народу. Історичний шанс тоді був втрачений”, – вважає Кучма.

Екс-президент також шкодує, що в 2010 році Януковичу дозволили узурпувати владу. Це призвело “до насильства над Конституцією, скасування політреформи, підписання Харківських угод і до відмови від асоціації з Євросоюзом”.

Be First to Comment

Залишити відповідь