Press "Enter" to skip to content

Офіційні Афіни збираються жорстко відповісти на висилку грецьких дипломатів із РФ

У Міністерстві закордонних справ Греції заявили, що дадуть відповідь на висилку грецьких дипломів із Росії після втручання Москви у внутрішні справи Афін. Про це йдеться у заяві МЗС Греції.

“Греція  відповість на необгрунтовані заходи, вжиті керівництвом МЗС РФ”, – йдеться у заяві,  пише Політик посилаючись на Укрінформ.

У грецькому відомстві нагадали Росії, що жодна країна в світі не терпітиме спроби підкупу держслужбовців та втручання у внутрішні справи. Афіни також закликали росіян поважати грецьке законодавство і припинити погрожувати.

Як повідомлялося, 11 липня Греція вирішила вислати двох російських дипломатів і заборонити в’їзд ще двом через їхнє втручання у внутрішні справи країни. У свою чергу МЗС Росії пригрозило “дзеркальними заходами”. 19 липня очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив про скасування свого візиту до Греції, запланованого на вересень.

6 серпня МЗС РФ вручило послу Греції в Росії Андреасу Фріганасу ноту у зв’язку з “недружніми діями Афін у липні” й оголосило про “дзеркальні заходи у відповідь”.

За даними ЗМІ, вислані російські дипломати фінансували групи, що виступають проти угоди між Грецією та Македонією про перейменування останньої, яка має розблокувати вступ колишньої югославської республіки у НАТО та ЄС.

Be First to Comment

Залишити відповідь