Press "Enter" to skip to content

На центральному мості в Москві вивісили банер з вимогою звільнити Сенцова та інших політв’язнів (ФОТО)

На Кримському мості в столиці РФ вивісили величезний плакат з вимогою звільнити Олега Сенцова та інших політв’язнів.

Про це у Facebook написала російська журналістка Вікторія Івлєва.

“І не треба думати, що в Росії немає вільних, небайдужих і совісних людей,” – додала журналістка і звернулася до відвідувачів соцмережі з закликом “підписати петицію про обмін ув’язнених Росії і України”.

Як повідомлялося, Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв’язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Адвокат політв’язня Дмитро Дінзе заявив, що стан здоров’я Сенцова погіршився, а медики цивільної лікарні у місці відбування терміну незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова погрожували застосувати до нього каральну медицину – насильницьке годування. За словами адвоката, головлікар, “як дізнався, кого до нього привезли, сказав, що прив’яже Олега до лікарняного ліжка, напічкає його насильно медичними препаратами і штучним харчуванням”.

Пізніше адвокат заявив, що отримав від неназваних дипломатів інформацію, що нібито російська влада готова допустити смерть Сенцова від голоду «для науки іншим в’язням».

Be First to Comment

Залишити відповідь