Press "Enter" to skip to content

Американским військовим заборонили користуватись сучасними додатками із функцією геолокації

Міністерство оборони США заборонило своїм службовцям користуватися функцією геолокації у додатках та на будь-яких пристроях в місцях проведення операцій. Про це повідомляється на сайті Пентагону, передає Політик посилаючись на DW.

“Геолокація може розкрити особисту інформацію, місцезнаходження, повсякденну активність і чисельність військових, а також потенційно створити неумисні ризики для безпеки і підвищити небезпеку для об’єднаних сил і місій”, – наголосили в американському оборонному відомстві.

До потенційно небезпечних додатків і пристроїв у Пентагоні зарахували, зокрема, фітнес-трекери, смартфони, планшети і смарт-годинники.

Нагадаємо, у січні газета The Washington Post повідомила, що секретні дані про розташування військових баз США опинилися в публічному доступі на інтерактивній карті The Global Heat Map компанії Strava, що показує активність користувачів популярних фітнес-трекерів. Зокрема, на карті можна було простежити переміщення американських військових в Іраку і Сирії.

За даними ЗМІ, в 2013 році Пентагон закупив для військовослужбовців 2,5 тисячі трекерів Fitbit у рамках кампанії проти ожиріння.

Після публікації The Washington Post Міноборони США оголосило про перевірки фітнес-додатків, що використовуються солдатами американської армії.

Be First to Comment

Залишити відповідь