Press "Enter" to skip to content

Мексика хоче переглянути укладені із СЩА угоди стосовно безпеки

Адміністрація обраного мексиканського президента Мануеля Лопеса Обрадора має намір переглянути укладені раніше угоди з безпеки з урядом США.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на Альфонсо Дурасо, який очолить Міністерство громадської безпеки Мексики після інавгурації Обрадора першого грудня, пише Політик посилаючись на День.

“Ми переглянемо всі угоди про співпрацю між нашими країнами. Коли прийде час, ми переглянемо такі ініціативи, як план “Меріда”, — зазначив він. Як зазначає Reuters, мексиканський уряд має намір перенаправляти одержувану фінансову допомогу на економічні та соціальні проекти.

План “Меріда”, прийнятий в США в 2007 році, покликаний допомогти владі Мексики поліпшити безпеку кордонів, скоротити число нелегальних мігрантів, зміцнити довіру громадськості до правосуддя і підвищити рівень безпеки в країні. Обсяг фінансової допомоги в рамках цього плану становить 2,9 млрд доларів, уточнює Reuters.

Нагадаємо, переговори щодо перегляду умов Угоди про північноамериканську зону вільної торгівлі (NAFTA) можуть бути завершені вже в серпні. Таку думку висловив у вівторок майбутній президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор.

Be First to Comment

Залишити відповідь