Press "Enter" to skip to content

Динамо вкотре переграло Шахтар. Як це було (ОГЛЯД)

Воротар Шахтаря знову допоміг Динамо здобути перемогу в Класичному українському дербі

Певні висновки щодо “Шахтаря” можна було зробити лише з одного погляду на стартовий склад. З новачків-іноземців в основі вийшов лише безальтернативний нині і адаптований до українського футболу Жуніор Мораєс. На позиції центрального атакуючого півзахисника з’явився Коваленко, а Тайсон перемістився на лівий фланг – без Фернандо, Майкона і тим паче Сіпріано.

Паулу Фонсека розуміє, що його команда перебуває на стадії перебудови і поки що новачки не готові повноцінно замінити тих, хто пішов. Друге: тренер остерігався “Динамо” більше, аніж перед матчем за Суперкубок. Принаймні, саме цим пояснюємо такий вибір стартового складу, пише Політик посилаючись на ЮАФутбол.

Й справді, “Динамо” виглядало ліпше, незважаючи на блідий початок. Впродовж першого тайму “гірники” створили лише один відносно гострий епізод, коли випала нагода завдати двох поспіль ударів. Спершу бив, здається, Алан Патрік, а потім добивав Марлос – м’яч так і не долетів до воріт.

Протилежну половину поля “Динамо” намагалося штурмувати в основному контратаками. Хоча перший гідний уваги епізод виник зі стандарту. Кадар з гущі футболістів переправив передачу Морозюка на Вербіча, але словенець не зумів акцентовано пробити. А потім Патрік грубо обрізався перед своїм штрафним майданчиком, Циганков перехопив м’яча і вискочив на ударну позицію, але пробив безхитрісно.

Віктор старався, хоча не був успішним. Трохи пізніше молодий футболіст не зумів обробити м’яча після передачі з глибини, програвши в швидкості П’ятову. А там не забарився і удар Сидорчука – значно вище воріт.

Що ж, “Шахтар” діяв нетипово беззубо, тож удар Тайсона в районі 40-ї хвилини з центральної зони трохи розворушив сонне царство. Хоча Бойко ні на миті не втрачав пильності.

В другому таймі не було ритму. Точніше, був рваний темп. Команди багато фолили, концентрувалися на руйнуванні атак. Паулу Фонсека нервував, але особливих підстав, окрім гри його підопічних, для цього не було. Можаровський не став розбиратися в причинах, але грізно попередив тренера. Добре, що напруга не передалася на поле.

Динамівці діяли трохи гостріше. То був якраз той гандикап, який і повинен мати господар поля. Віктор Циганков здійснив класний рейд флангом і відпасував в район одинадцятиметрової позначки – Бєсєдін сильно пробив, але влучив у Алана Патріка.

“Шахтар” грав не дуже добре, але цього могло цілком вистачити для нічиєї. Іншої думки був лише Андрій П’ятов. Досвідчени голкіпер знову помилився, подарувавши динамівцям гол. Цього разу Андрій не не влучив по м’ячеві, а пропустив кулю під рукавичками у ближній кут після удару Вербіча головою. В таких поєдинках саме такі помилки і стають фатальними.

Наприкінці матчу “Шахтар” активував сили і мав моменти. Це і удар Мораєса головою, і постріл Марлоса з середньої дистанції, і прохід Алана Патріка, зупинений підкатом Кадара точно не в м’яч. Проблема лише в тому, що “гірники” запізно заметушилися – якраз в той період, коли суперник цього і очікував.

Фінального штурму так і не було, хоча “Шахтар” й полоскотав нерви динамівських вболівальників впродовж шести доданих хвилин. Удари Тотовицького та Алана Патріка проводили в нікуди чергову серію цього протистояння для “гірників”.

“Динамо” заробляє фору на старті чемпіонату.

Українська Прем’єр-ліга. 3-й тур
03.08.2018. Київ. НСК “Олімпійський”
Арбітр в полі – Юрій Можаровський

“Динамо” – “Шахтар” 1:0
Гол: Беньямін Вербіч 65

“Динамо”: Денис Бойко – Томаш Кендзьора, Тамаш Кадар, Микита Бурда, Микола Морозюк – Сергій Сидорчук (Олександр Андрієвський 72), Віталій Буяльський (Че Че 84) – Володимир Шепелєв (Денис Гармаш 61) – Віктор Циганков, Беньямін Вербіч – Артем Бєсєдін

“Шахтар”: Андрій П’ятов – Олег Данченко, Давид Хочолава, Ярослав Ракицький, Ісмаілі – Тарас Степаненко (Фернандо 76), Алан Патрік – Марлос, Віктор Коваленко (Майкон 89), Тайсон (Андрій Тотовицький 85) – Жуніор Мораєс

Попередження: Віталій Буяльський 57 – Давид Хочолава 30, Ісмаілі 51, Тарас Степаненко 55

Be First to Comment

Залишити відповідь