Press "Enter" to skip to content

Трамп доручив підготувати нові санкції проти Росії

Доручення пов’язане з виконанням закону про оборонний бюджет США на 2018 рік.
Президент США Дональд Трамп доручив уряду підготуватися до введення санкцій проти Росії за порушення договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД). Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Білого дому, інформує Політик з посиланням на Тиждень.

Доручення пов’язане з виконанням закону про оборонний бюджет США на 2018 рік, один з розділів якого стосується введення санкцій щодо Росії. Підрозділ 1244 “З” цього документа озаглавлений як “Доповідь за планом введення додаткових санкцій проти Росії”.

Підготувати доповідь щодо виконання Росією договору про РСМД повинен президент США, але в даному випадку він передав свої повноваження міністрам, наголошується в повідомленні Білого дому.

Доповідь повинна містити “план запровадження заходів щодо конкретних осіб за недотримання Росією договору РСМД”.

Санкції можуть бути введені проти російських високопосадовців, які відповідальні за віддачу наказів щодо невиконання договору РСМД або сприяли цьому процесу. Список осіб повинен бути наданий в доповіді.

Серед можливих заходів – блокування активів в США та анулювання рахунків, заборона на в’їзд в США і “будь-які інші санкції, які президент вважатиме доречними”.

Як повідомлялося, 6 квітня Управління з контролю за іноземними активами Держказначейства США (OFAC, Office of Foreign Assets Control) оприлюднило санкційний список проти 24 російських бізнесменів і чиновників зі “кремлівського списку”, фінансових установ, державних і приватних компаній, яких пов’язують з Кремлем.

Також глава Міністерства фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Сполучені штати Америки ввели нові санкції проти російських чиновників, олігархів та компаній через агресивну діяльність Російської Федерації у світі. Таку заяву зробив глава Міністерства фінансів США Стівен Мнучін. Він також сказав, що російський уряд відповідальний за непропорційне збагачення олігархів та владних еліт.

Be First to Comment

Залишити відповідь