Press "Enter" to skip to content

Кабмін затвердив критерії для перевірки бізнесу

Кабінет міністрів України схвалив низку дерегуляційних рішень, зокрема затвердив методику розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових перевірок бізнесу. Таке рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні уряду, передає Політик з посиланням на УНН.

Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що 99% перевірок бізнесу сьогодні фіксують порушення.

«Рішення, яке ми пропонуємо, дозволить прозоро оцінювати ризики, які має той чи інший суб’єкт господарювання та перевіряти лише найризиковіші об’єкти з метою усунення правопорушень, а не накладення санкцій. Саме накладення санкцій і формування накладення санкцій тягне за собою ту систему, яка сьогодні є недоцільною й неефективною і носить корупційні позиції», – зауважив Кубів.

За словами міністра, запропоновані методики розроблення критеріїв передбачають бально-рейтингову систему оцінки ступеня ризику суб’єктів господарювання.

Також, наголосив він, уряд схвалив Концепцію реформування інституту саморегулювання в Україні. Це потрібно тому, уточнив він, що бізнес сьогодні фактично усунений від регулювання свого ринку, а органи держвлади витрачають великі ресурси на виконання функцій з регулювання господарської діяльності.

«Концепцією фактично покладено початок становлення єдиної держполітики саморегулювання в Україні», – зазначив перший віце-прем’єр.

Крім того, члени уряду схвалили питання реалізації Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

Be First to Comment

Залишити відповідь