Press "Enter" to skip to content

У США заявили про намір опублікувати рекламу з Facebook з “російської справи” – ЗМІ

Опубліковані оголошення будуть пов’язані з втручанням Росії у президентські вибори у Сполучених Штатах.

Комітет з розвідки палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки опублікує рекламні оголошення з соціальної мережі Facebook, пов’язані з втручанням Росії у президентські вибори США. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, інформує Політик з посиланням на Тиждень.

За даними видання, оголошення будуть представлені протягом тижня. Однак, термін публікації може зрушитися, так як демократи не можуть досягти угоди з адміністрацією Facebook. Сторони сперечаються про необхідність приховування інформації про користувачів, які прокоментували ці рекламні оголошення.

Нагадаємо, 26 березня Федеральна торговельна комісія (FTC) США повідомила, що проводить “непублічне” розслідування щодо компанії Facebook, яке пов’язаного з витоком даних користувачів.

За даними ЗМІ, FTC почала перевірку компанії Facebook Inc. щодо можливих порушень укладеної з відомством угоди про конфіденційність. FTC має намір з’ясувати, чи соцмережа дозволяла скандальній британській аналітичній компанії Cambridge Analytica отримувати персональні дані користувачів.

Cambridge Analytica проводила аналіз даних понад 51 млн громадян, які є користувачами Facebook. Комісія підозрює, що використані дані могли призначатися для президентської кампанії в США 2016 року.

Be First to Comment

Залишити відповідь