Press "Enter" to skip to content

США збирається збільшити військовий контингент у Польщі

США відкриті для переговорів про збільшення свого військового контингенту на території Польщі. Про це заявив журналістам глава Пентагону Джеймс Меттіс під час зустрічі з польським міністром оборони Маріушем Блащак, що відбулася в суботу, 28 квітня, у Вашингтоні, повідомляє Політик посилаючись на Deutsche Welle.

Глава оборонного відомства США підкреслив, що Польща є союзником Америки по НАТО. “Ми розміщуємо війська в НАТО відповідно до потреб в забезпеченні безпеки. Тому ми завжди відкриті для подібних дискусій”, – заявив Меттіс.

Подібно країнам Балтії, Польща стурбована присутністю російських військових у своїх кордонів. У 2017 році Північноатлантичний альянс в світі загострилися після російської анексії Криму відносин з Москвою розмістив чотири міжнародних батальйону в Польщі, Латвії, Литві та Естонії.

Крім того, в кінці березня 2018 року Польща і США уклали контракт на поставкудвух зенітно-ракетних комплексів “Патріот”, загальна вартість закуповуваних систем складе 3,8 млрд євро. Польща отримає їх до 2022 року.

Be First to Comment

Залишити відповідь