Press "Enter" to skip to content

НБУ підвищило облікову ставку до 17% річних

Регулятор підвищив облікову ставку до 17% річних. Про це йдеться у повідомленні Національного банку України. Новий розмір облікової ставки діє з 02 березня 2018 року до наступного перегляду макропрогнозів у квітні.

«Правління Національного банку України прийняло рішення підвищити облікову ставку до 17% річних з 02 березня 2018 року.

Четверте поспіль підвищення ключової процентної ставки є доцільним з огляду на відсутність суттєвих ознак послаблення інфляційних ризиків і спрямоване на зниження споживчої інфляції до цільового рівня в середньостроковій перспективі»,- йдеться у заяві, інформує Політик з посиланням на landlord.ua.

Крім того, задля лібералізації валютного фонду НБУ ввів 3 нові регуляторні пункти у постанові №19 Правління Національного Банку України від 01.03.2018.

Згідно з постановою, вітчизняному бізнесу надано ряд регуляторних послаблень, які вступили в силу 03 березня 2018 року.
Відтак у розпорядженні йдеться про: дострокове погашення кредитів в іноземній валюті; репатріацію дивідендів за корпоративними правами та акціями; зняття вимоги обов’язкового продажу валюти, яка залучена у формі зовнішніх кредитів.

«Дозвіл на дострокове погашення кредитів в іноземній валюті в межах щомісячного ліміту $2 млн; можливість репатріювати дивіденди за корпоративними правами та акціями, нараховані за 2017 рік; зняття вимоги обов’язкового продажу валюти, яка залучена у формі зовнішніх кредитів чи позик для рефінансування свого існуючого боргу перед нерезидентами або уповноваженими банками за іншими кредитами або позиками» — зазначено у постанові НБУ.

Be First to Comment

Залишити відповідь